Lina Sjöholm


Berätta lite om dig själv!

Jag är 31 år och jobbar till vardags som redovisningsekonom. Bor i Knivsta med min dotter, katt och hund


Berätta om din häst!

Mina hästar heter Eddie Silas och Minde Best. Eddie är ett 10-åringt varmblod som jag skötte om under tiden han var travhäst och stod i proffsstall. Efter hans karriär var det en självklarhet att han skulle flytta hem till mig då han alltid varit en ögonsten. Vi började från noll inom ridningen och har tagit oss till tävlingsbanan tillsammans.


Minde är ett 3-årigt kallblod som är under skolning. Han är en lugn och trygg kille, till skillnad från Eddie som har energi som skulle räcka för ett helt stall.Har du någon gren eller inriktning du satsar extra på?

Eddie älskar att hoppa! Nästan lite för mycket ibland så matte får ständigt hålla i sig.
Mindes lugn tror jag kommer göra honom till en fin TRAB-häst, och jag tror även att dressyren kommer att bli hans gren i framtiden.


Hur länge har du ridit ridtravare?

Jag har alltid ridit travare i och med att jag är uppvuxen i en travfamilj, samt att jag ridit monté på både ponnytravare och varmblod. Däremot var det först när Eddie börjades skolas om under 2020 som jag blev fast för ridsporten, och man kan säga att det var då som jag började rida ridtravare.


Har du någon koppling till travet förutom att du har ridtravare?

Ja! Min mamma var amatörtränare, och jag fick min första ponnytravare i 10-årspresent. Mellan att jag var 10 och 17 år satsade jag (och hela min familj) på ponnytravet, och under åren hade jag totalt ca 80 st ponnyer på min träningslista. Jag har kört över 300 ponnylopp, och min största merit inom ponnytravet var att jag blev årets kusk i Sverige 2015.


Jag gick gymnasiet med inriktning trav, och efter studenten väntade arbete som hästskötare i ett flertal proffsstall. Jag har även själv haft licens och kört ca 10 lopp med storhäst.


Vad är ditt mål för 2022?

Mitt mål med Eddie är framförallt att fortsätta hålla honom så positiv och glad som han är. Tillsammans hoppas jag att vi ska delta och vara felfria i minst en hopptävling.
Mindes mål är att sakta men säkert introduceras för nya upplevelser som man kan tänkas möta på en TRAB-bana.

 

Vad är du stolt över?

Jag är stolt över att Eddie mer och mer börjar likna en ridtravare. Detta fick vi bekräftat under föreningens senaste utställning då man tydligt såg på både häst och protokoll att han förändrats till det positiva.

Har du någon förebild inom hästvärlden?
Lisen Bratt Fredricson. Hon är en powerwoman, och en förebild. Jag vill också säga att min kompis Amanda är en förebild för mig.

Hur länge har du suttit styrelsen för UppVäst?

Sedan år 2021.

 

Vad tycker du är roligast med att arbeta ideellt?

I och med att jag är ekonom tycker jag att mitt uppdrag som kassör är roligt. Jag har lärt mig mycket om föreningsliv, och jag tycker att det är roligt att alla alltid vill hjälpas åt under våra tävlingar och arrangemang!

 

Vad tycker du är det viktigaste med Ridtravarförbundet?

Jag tycker att det är viktigt att förmedla att travhästar har ett liv efter karriären på travbanan.

 

Finns det något du skulle vilja ändra eller genomföra inom Ridtravarförbundet?

Jag tycker att det vore roligt om Ridtravarförbundet syntes mer utåt! I och med att jag varit aktiv inom travsporten hade jag hört namnet innan jag själv blev engagerad, men jag tror att det vore möjligt att nå ut och förmedla information om våra fina hästar till.