Linnéa Björkström


Berätta lite om dig själv!

26 år gammal, uppvuxen i Sundsvall och gick på Strömsholms Ridsportgymnasium innan jag flyttade till Uppsala med nuvarande sambo. Jag jobbar som restaurangchef på Jureskogs, men drömmer om att starta ett eget företag inom hästvärlden.


Berätta om din häst!

Min nuvarande häst heter Athos Hornline, men kallas för Olle till vardags. Jag köpte honom i juli 2016 som ett ´´projekt´´ att utbilda och sedan sälja. Han hade hamnat lite snett efter sin travkarriär och var missförstådd i både hantering & ridningen. Vi började om från noll och efter ett halvår startade vi vår första pay and jump! Olle är ett energiknippe med mycket personlighet och det bestämdes snabbt att han skulle stanna i mitt liv, även om han gett mig många gråa hår med sina hyss.. Men det min magkänsla sa när jag såg hans annons första gången har visat sig vara mer rätt än jag kunnat trott!

 

Tillsammans har vi startat 115 cm i hoppning, H90 i fälttävlan & LA i dressyr.


Har du någon gren eller inriktning du satsar extra på?

Just nu satsar vi på fälttävlan! Men för att klara hela tävlingen krävs det även att dressyren och hoppningen sitter, så vi är ett riktigt allround ekipage skulle jag säga. Nu är det mycket "finslip" i ridningen för att sätta de små detaljer som ger det lilla extra som behövs när vi ska avancera i klasserna.


Hur länge har du ridit ridtravare?

Jag hade ingen större erfarenhet av ridtravare innan jag köpte Olle. Ett sommarlov red jag en ridtravare som stod på sommarbete tillsammans med min farmors häst och några ritter med vänner som liten fick jag uppleva. Men Olle är den häst som fick mig att fastna för just ridtravare.

Har du någon koppling till travet förutom att du har ridtravare?

Nej, det har jag tyvärr inte. Jag har inte ens sett ett lopp på plats!

Vad är ditt mål för 2022?

Förutom att Olle ska vara glad, fräsch och leva det bästa hästlivet jag kan erbjuda, har jag satt upp tävlingsmål. Jag vill debutera 120 cm i hoppning, H100 i fälttävlan och MsvC i dressyr, mitt mål är då att vi debuterar/startar med självförtroende och ska ha roligt!

Vad är du stolt över?

Olle. Hela han och alla hans egenskaper är min stolthet.
Sedan har vi såklart många tävlingsminnen som ligger varmt om hjärtat, vår debut i fälttävlan som gav en placering, vår första vinst i LA dressyr, vår klockrena debut i 115 cm och inte minst vår DM-titel 2020.

Har du någon förebild inom hästvärlden?
Peder och Jens Fredricson är några jag ser upp till! Jag hade turen på Strömsholm att ofta kunna se de träna, hålla träningar och deras hästhållning i stallet. Sen har jag även många ridtravar-ekipage som jag ser upp till.

Hur länge har du suttit styrelsen för UppVäst?

Jag går in på mitt andra år! Första året satt jag som suppleant och nu har jag fått förtroendet som ledamot och tävlingsansvarig.

 

Vad tycker du är roligast med att arbeta ideellt?

Att kunna göra sina idéer och drömmar till verklighet. Det skapar en gemenskap och vänskap som man kommer ha kvar länge.

 

Vad tycker du är det viktigaste med Ridtravarförbundet?

Att visa ridtravarens liv efter travstallet och dess förmåga att bli en fin allroundhäst. Det är viktigt att vi syns utåt och gör det vi kan för att sprida kunskap och bjuda in de som är nyfikna på detta eller precis köpt sin första ridtravare.

 

Finns det något du skulle vilja ändra eller genomföra inom Ridtravarförbundet?

Jag önskar att det fanns en större gemenskap där alla känner sig inkluderade. Det hade varit väldigt kul att stå på mässor och visa vilka vi är som kämpar ideellt för våra fina hästar.